(ВІДЕО) Тренування чотирилапих охоронців за допомогою сучасних GPS-навігаторів

НАЗАД
20 жовтня 2023 11:29

Прикордонники-кінологи навчають чотирилапих охоронців за допомогою спеціальних пристроїв GPS-навігації «Garmin Alpha 100/T5».

Комплекти GPS-навігаторів використовуються в навчальному процесі з метою підвищення ефективності проведення практичних занять, що дає змогу викладачам та інструкторам відстежувати маршрут та напрямок руху, як помічника (порушника), так і кінолога з собакою.

Тренінг із застосування сучасного обладнання провів фахівець-кінолог Національної академії Держприкордонслужби капітан Олег Ковальчук.

За допомогою цих сучасних пристроїв кінологи можуть тренувати службових собак на відстані, вимірювати швидкість та напрямок руху, відстань до тварини, а також корегувати дії помічників під час підготовки до розшукової роботи.

«Garmin Alpha 100/T5» дозволяє визначати координати місцеперебування службового собаки, а також бачити її пересування в реальному часі. Загалом пристрій дозволяє одночасно відстежувати до 20 собак на відстані до 15 кілометрів.

Зазначимо, що комплекти GPS-навігаторів прикордонники отримали в рамках міжнародної технічної допомоги «Підтримка Держприкордонслужби України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин», за сприяння ОБСЄ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси